Cursa

Isaac Galvez

Faltan

Día(s)

:

Hora(s)

:

Minuto(s)

:

Segundo(s)

Clàssica

ISAAC GÁLVEZ

Prova d’àmbit estatal.
Puntuable al Campionat de Catalunya

8 de Maig 2021

Isaac Gálvez

 9ena CLÁSSICA ISAAC GÀLVEZ

Dia: Dissabte 8 de Maig

Lloc: Rda. Ibèrica 1b (Parking Jutjats)
Vilanova i la  Geltrú
Ubicació

Sortida: 15:30

Modalitat: Elit – Sub23

Inscripcions

Dades de la Cursa

La cursa s’iniciarà a les 15:30h a la Ronda Ibèrica al Parking dels Jutjats de Vilanova i la Geltrú on també es situarà l’arribada

El recorregut, de 128km, travessara els municipis de Castellet i la Gornal, Torrelletes, Les Masuques, La Múnia, Les Cunilleres, Sant Jaume dels Domenys i Llorens del Penedès, on els ciclistes faran el camí de tornada.  Tindrà dos passos de meta volant i nou passos per trams de camí rural estret i asfaltat, a l’estil de les grans clàssiques del nord d’Europa. Un circuit exigent amb desnivells que arriben al 16%, però que permet als participants gaudir del paisatge entre vinyes del Garraf i Penedès. 

GALERIA D’IMATGES

  ISAAC GÀLVEZ
Isaac Gálvez i Lopez

Isaac Gálvez i Lopez

(1975 – 2006)

Palmarés destacat:
· 2 Campionats del Món a Pista
· 2 Trofeos Mallorca (06 – 03)
· Clàssica d’Almeria (00)
· Trofeo Manacor (03)
· Stage Volta Catalunya (04)
· Stage Critérium International (05)
· Stage 4 Jours de Dunkerque – Tour du Nord-Pas-de-Calais (’06)
· Stage Setmana-Catalana (’04)
2nd
· Stage Tour de France (’06)
2nd
· Trofeo Cala: Cala Bona – Cala Rajada (’03)
 

Isaac Gálvez López va néixer a Vilanova i la Geltrú el 20 de maig de 1975 en el si d’una família vinculada al ciclisme (el seu pare competia en aquella època com amateur) i una vila en la que es respirava ciclisme, especialment des de la irrupció de Vicenç Iturat a mitjans de segle i coincidint amb la fundació de la Unió Ciclista Vilanova.

Esportivament es va criar al club de la ciutat, la Unió Ciclista Vilanova, i amb el temps es va especialitzar en la modalitat de pista, on assolí els seus més grans èxits: quatre medalles, entre elles dues d’or a Berlín i Bordeus, als Campionats del Món de Ciclisme en Pista, entre els anys 1999 i 2006, en la seva prova preferida, la madison, i amb el seu inseparable company: Joan Llaneras.

Al ciclisme en ruta i com a professional també va assolir grans victòries lligades a la seva gran especialitat: l’esprint. Va tenir grans actuacions a proves rellevants com el Giro i el Tour, guanyant en proves importants com el Critèrium Internacional (2005) i a la Volta a Catalunya (2004).  L’any 2000 va prendre part als Jocs Olímpics de Sidney.

Malauradament la carrera de l’Isaac es va veure truncada la matinada del 26 de novembre de 2006 mentre competia amb el seu inseparable Llaneras al velòdrom Kuipke (Gant). Una caiguda, com tantes hi ha en el ciclisme, i la fatalitat varen posar fi a la seva vida i varen marcar la trajectòria del company que també es va veure involucrat en la mateixa: Dimitri de Fauw (que es va suïcidar el 2009 al no poder superar el trauma d’aquest accident).

Parlar de l’Isaac Gálvez no és només fer-ho d’un esportista, és parlar d’una actitud davant la vida, carregada d’èxits i títols, però també d’una persona que caminava per la vida amb humilitat, sense pretensions ni petulàncies i amb una exquisida i elegant modèstia.

Aquesta actitud la transmetia sempre que podia als nens i nenes que s’iniciaven en el ciclisme a l’escola del Club Ciclista Velo Sprint de Vilanova i la Geltrú i, amb el temps, tant la seva germana Débora, també ciclista, com especialment el seu pare, el Paco, l’han mantingut mitjançant la important tasca que realitzen amb els més petits i amb tot allò relacionat amb el ciclisme base.

 

Share This