Cursa

Isaac Galvez

Falten

Día(s)

:

Hora(s)

:

Minuto(s)

:

Segundo(s)

Logo Isaac Galvez

Clàssica

ISAAC GÁLVEZ

Prova d’àmbit estatal.
Puntuable al Campionat de Catalunya

Isaac Gálvez

 10ena CLÁSSICA ISAAC GÀLVEZ

Dia: Dissabte 28 de Maig

Lloc: Rda. Ibèrica 1b (Parking Jutjats)
Vilanova i la  Geltrú
Ubicació

Sortida: 15:30

Modalitat: Elit – Sub23

Inscripcions

Dades de la Cursa

Enguany se celebrarà la 10a edició de la Clàssica Isaac Gálvez. Serà el dissabte 28 de maig a les 15:30h i el punt de sortida i arribada serà la zona habilitada davant els Jutjats de Vilanova i la Geltrú (a la Rda. Ibèrica).

La Clàssica Isaac Gálvez és una cursa ciclista d’alt nivell, organitzada per la Unió Ciclista Vilanova des de l’any 2011. Una cita cada cop més important dins els calendari esportiu de la ciutat i un exemple d’això és el fet que enguany s’hagi inclòs al calendari estatal en categories Èlic i Sub23. Es tracta d’una prova que permet reunir ciclistes d’alt nivell, al voltant de 200, i d’altra banda permet seguir recordant la figura del vilanoví Isaac Gálvez, ciclista de renom que tant èxits va assolir en aquesta disciplina.

En tots aquests anys La Clàssica manté el recorregut de 128 quilòmetres amb 2 passos de meta volant. Un circuit exigent amb desnivells que arriben al 16%, però que permet gaudir del paisatge entre vinyes del Garraf i el Penedès.

S’inclouen nou passos per trams de camí estret i asfaltat, a l’estil de les grans clàssiques del nord d’Europa. El recorregut s’iniciarà a la ronda Ibèrica de Vilanova i la Geltrú i passarà per les poblacions de Castellet, Torrelletes, Les Masuques La Múnia, Les Cunilleres, Sant Jaume dels Domenys i Llorenç del Penedès, on els ciclistes faran mitja volta fins arribar altre cop al punt de sortida.

GALERIA D’IMATGES

  ISAAC GÀLVEZ
Isaac Gálvez i Lopez

Isaac Gálvez i Lopez

(1975 – 2006)

Palmarés destacat:
· 2 Campionats del Món a Pista
· 2 Trofeos Mallorca (06 – 03)
· Clàssica d’Almeria (00)
· Trofeo Manacor (03)
· Stage Volta Catalunya (04)
· Stage Critérium International (05)
· Stage 4 Jours de Dunkerque – Tour du Nord-Pas-de-Calais (’06)
· Stage Setmana-Catalana (’04)
2nd
· Stage Tour de France (’06)
2nd
· Trofeo Cala: Cala Bona – Cala Rajada (’03)
 

Isaac Gálvez López va néixer a Vilanova i la Geltrú el 20 de maig de 1975 en el si d’una família vinculada al ciclisme (el seu pare competia en aquella època com amateur) i una vila en la que es respirava ciclisme, especialment des de la irrupció de Vicenç Iturat a mitjans de segle i coincidint amb la fundació de la Unió Ciclista Vilanova.

Esportivament es va criar al club de la ciutat, la Unió Ciclista Vilanova, i amb el temps es va especialitzar en la modalitat de pista, on assolí els seus més grans èxits: quatre medalles, entre elles dues d’or a Berlín i Bordeus, als Campionats del Món de Ciclisme en Pista, entre els anys 1999 i 2006, en la seva prova preferida, la madison, i amb el seu inseparable company: Joan Llaneras.

Al ciclisme en ruta i com a professional també va assolir grans victòries lligades a la seva gran especialitat: l’esprint. Va tenir grans actuacions a proves rellevants com el Giro i el Tour, guanyant en proves importants com el Critèrium Internacional (2005) i a la Volta a Catalunya (2004).  L’any 2000 va prendre part als Jocs Olímpics de Sidney.

Malauradament la carrera de l’Isaac es va veure truncada la matinada del 26 de novembre de 2006 mentre competia amb el seu inseparable Llaneras al velòdrom Kuipke (Gant). Una caiguda, com tantes hi ha en el ciclisme, i la fatalitat varen posar fi a la seva vida i varen marcar la trajectòria del company que també es va veure involucrat en la mateixa: Dimitri de Fauw (que es va suïcidar el 2009 al no poder superar el trauma d’aquest accident).

Parlar de l’Isaac Gálvez no és només fer-ho d’un esportista, és parlar d’una actitud davant la vida, carregada d’èxits i títols, però també d’una persona que caminava per la vida amb humilitat, sense pretensions ni petulàncies i amb una exquisida i elegant modèstia.

Aquesta actitud la transmetia sempre que podia als nens i nenes que s’iniciaven en el ciclisme a l’escola del Club Ciclista Velo Sprint de Vilanova i la Geltrú i, amb el temps, tant la seva germana Débora, també ciclista, com especialment el seu pare, el Paco, l’han mantingut mitjançant la important tasca que realitzen amb els més petits i amb tot allò relacionat amb el ciclisme base.

 

Share This